Арест за британеца, по чиято вина загина мотоциклетист и пострада дете

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за задържане под стража спрямо шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици и причинил катастрофа със загинал мотоциклетист

Днес, 7 октомври 2021 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 28 г., поданик на Кралство Великобритания. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 3.10.2021 г., в гр. Стара Загора, при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, в резултат на което е причинил по непредпазливост смъртта на едно лице и двустепенна средна телесна повреда на друго лице, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин и деецът е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано  по чл. 343 ал. 4 вр. ал. 3 вр. ал. , вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

По делото е установено, че на 3.10.2021 г., около 19,40 ч., в гр. Стара Загора, А.А. управлявал автомобил, марка БМВ, по ул. „Генерал Столетов“ в посока от изток на запад. На кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“,  водачът предприел забранена маневра – завой наляво и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклетист. Вследствие на сблъсъка, мотоциклетът, марка „Ямаха“, се е отклонил вдясно спрямо посоката на движение, излязъл от пътното платно и при падането ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци.

Водачът на автомобила е напуснал произшествието и направил опит да се укрие, но е бил установен и задържан от граждани, които са го предали на полицията. При тестването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

Междувременно тримата пострадали от инцидента са били откарани в болница, където 42-годишният мотоциклетист е починал.  Двамата пешеходци – момиче на 17 г., и мъж на 53 г. са били настанени за лечение в болница. Момичето е получило черепна травма.

По досъдебното производство се провеждат активни действия по разследването.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram