Задържаните от гонката употребили алкохол, със следови кучета търсят шофьора

Нови данни за преследването на колата-беглец от среднощния екшън по пътищата даде в ефира на БТВ тази сутрин главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Шофьорът на преследвания през нощта от полицията автомобил е избягал, задържани са двамата му спътници, каза Иванов.

Гонката е започнала към 2:40 ч. тази нощ, след като пътуващите не се съобразили с указанията да спрат за рутинна проверка в Стара Загора. Шофьорът на колата подминал пътните полицаи с висока скорост и се отправил по магистрала „Тракия” в посока Пловдив. Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен. На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час. Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък шофьорът успял да избяга от органите на реда. От Раковски са отбили към Карлово. Минали са през Калофер и там за малко да прегазят пешеходец. Автомобилът в крайна сметка е спрян между селата Ягода и Ръжена.

При задържането водачът е скочил от автомобила и е избягал, уточни главният секретар на МВР. Задържаните са на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен. Задържан е бил за разпространение на наркотични вещества. Шофьорът пък е с чисто досие.

Преди да бъдат спрени за рутинна проверка, те са били в казино и са пили алкохол. При преследването не е използвано оръжие, а само устройство за спиране на автомобила – лента с шипове за пукане на гумите, уточни Иванов. В гонката са се включили много патрулки от областите Стара Загора и Пловдив, една от тях е ударена, но има само материални щети. Двамата задържани засега отказват да дават показания. В издирването на шофьора участват три следови кучета. Въпрос на време е да бъде открит и задържан, заяви главният секретар на МВР пред Нова телевизия.

Не са произведени изстрели от полицейските служители при издирването на водача на автомобила, уточни Ивайло Иванов. Гърмежите, за които разказаха очевидци, са били пиратки, хвърлени от пазач на станция в района.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram