Жители на Павел баня организират серия от събития за Стаско

Благотворителен турнир по футбол, базар и продажба на кулинарни изделия са планирани в неделния ден, 17 октомври, от жители на Павел баня. Целта е да бъдат събрани повече средства за лечението на 5-годишния Станислав в кампанията, в която активно участват и казанлъчани.

Станислав Дончев е на 5 годинки, с диагноза детска церебрална парализа. Стаско е претърпял множество рехабилитации в Бузовград. Лечение в Турция обаче ще подобри състоянието му. Предстои да му бъде поставен ботокс в десния крак, както и специална шина. Необходимите за лечението средства се равняват на 40 000 лева.

Кампанията за набиране на средства стартира преди седмица, на 5 октомври, а до петък парите за операцията, малко над 13 хил. лв., вече бяха събрани. Оставащата сума е необходима за следващи етапи от лечението, заявиха от семейството, затова и усилията за набавянето й намират продължение със серия от дейности.

Тази неделя, за Стаско ще бъдат организирани още мероприятия, като началото ще даде турнир по футбол за деца и младежи от 10:30ч. на новата спортна площадка в парка на Павел баня. От 12:00 часа на площада ще заработи базар със стоки за разпродажба, а за кулинарни изделия – от 15:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram