Ето ги и казанлъшките тролове /СНИМКИ/

Всекидневно четейки новини свързани със събития от Казанлък и региона се натъкваме на коментари на тролове, които публикуват противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения.

Какво всъщност означава трол?

В жаргонната терминология на Интернет, тролът е човек, който публикува противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения във Фейсбук, в онлайн дискусионни форуми, стаи за разговори (chat rooms), блогове, коментари към вестникарски статии и др.п., с основна цел да предизвика емоционален отговор от другите потребители, да ги провокира или тормози, или просто да попречи на нормалния тон на водения разговор.

По какво можете да познаете Интернет трола?

Трола има няколко белега, които го издават.

Профилната снимка – в повечето случаи фалшивите профили са с профилни снимки
на животни, малки деца, знаменитости, растения, пейзажи и модели за красота.

Информацията – информацията за конкретния трол/потребител/ е прекалено оскъдна. В нея не присъстват интереси, любими книги, автори, развлечение и т.н.

Постовете –  троловете споделят, ако въобще споделят нещо, то то е свързано с връзки, които единствено и само биха отчели, че този профил е активен. Публикациите, които в редки случаи се споделят, са свързани със здраве, православни празници и теми свързани с живота. 

Според целта си те може да се разделят на следните видове:

  1. Злобни тролове, които просто се забавляват, като обиждат хората. Обикновено използват глупости и обиди, доста често с правописни грешки.
  2. Платени тролове, които имат за цел целенасочено унищожаване на избран форум,  чрез заливане с безсмислени съобщения или публикации не представляващи интерес за читателите. При спам над 75% от публикациите, трафика на сайта буквално спада до нулата.
  3. Пропагандиращи тролове, разновидност на платените тролове агитиращи с дадена поръчкова мисия. Обикновено работят на групи и знаят правилата във форума.
  4. Дебнещи тролове, които се борят да  поставят първите коментари под публикацията от различни псевдоними с цел  да дадат един отвратителен начален тон на потенциалната дискусия или да я насочат в желана от тях посока. Често следят блоговете на известни личности и след всяка тяхна публикация веднага ги нападат с цел да ги изкарат извън нерви.
  5. Тролове маниаци, които постват навсякъде един и същи дълъг текст, който няма нищо общо с темата и е съпроводен с неверни или преиначени факти.
    Наши наблюдения през последните месеци свързани с коментари на потребители в нашият сайт presstv.bg, както и в групите ни във фейсбук показват, че има една група от хора, която имат за цел да смутят автора или да разстроят нормалната  дискусия по дадена тема и да я насочат в определена посока.Ето ги и тях:

https://postvai.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram