Есенно зацветяване в Казанлък

Около 17 000 броя теменужки „Виола“ се насаждат по цветните алеи в Казанлък в момента. Те са един от малкото видове, който цъфти цяла есен, зима и дори ранна пролет. Ползва се едроцветна теменужка, с много едри цветове, 8 – 9 см. На пешеходната улица „Скобелевска“ седемте цветни градини преливат от цикламени тонове на теменужки, през лилаво към топли нюанси на жълто и оранжево и завършват в жълт фон на цветния часовник.

Есенното зацветяване с живи цветя на часовник в града е почти завършено. Още тази вечер казанлъчани ще могат да му се порадват.

Две нови цветни фигури на пеперуди украсиха преди ден централния площад „Севтополис“ в Казанлък. Те бяха подходящо осветени за тъмните часове на деня. По-малката пеперуда е с нюанси от пъстрите цветове на по-голямата. Цветните пеперуди са издигнати на специална конструкция за по-добра видимост и провокация към полет.

На нарушителите, които изтръгнаха 15 стръка през изминалата нощ напомняме, че злодеянията им ще стават все по-видни, предвид монтираните нови камери за наблюдение!

Жителите и гостите на Казанлък могат да очакват още цветни изненади през есенните дни, които да създават повече красота и уют в навечерието на зимните месеци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram