Епидемични нива на заразените с COVID-19 в Старозагорска област

Д-р Станимир Станков, ръководител на РЗИ съобщи, че броят на заразените с COVID-19 в Старозагорска област продължава да расте. Заболеваемостта вече е 339.8 на 100 000 на 14-дневна база. Броят на ваксинираните в Старозагорска област е 93 829 души. Към този момент областта е на шесто място по заболеваемост сред големите градове в страната.    

Данните бяха изнесени днес по време на награждаване на медици в областната администрация, получили грамоти от Министерството на здравеопазването за проявено старание, постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната кампания срещу COVID-19 в България. На награждаването присъстваха представители на Областния медицински съвет.

Областният управител Иван Чолаков връчи грамота на директора на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков за добрата организация и координация при създаването на ваксинационни кабинети и активно участие на Инспекцията в процеса по ваксиниране на населението.

Д-р Станков от своя страна връчи грамота на „Дженеви“ ООД. Груповата медицинска практика за първична медицинска помощ е на двамата известни старозагорски лекари д-р Теодор Дженев и д-р Петър Дженев. Двамата получиха отличието за това, че са поставили най-много ваксини от колегите си в Старозагорска област.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram