Един с опасност за живота след сблъсък между Фолксваген и камион

На 20.11.2012 г. на 1 км южно от гр. Гурково се е движил л.а „Фолксваген Бора“ с румънска регистрация, управляван от румънския гражданин Д.Д. на 35 години. При движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокър асвалт) водачът на автомобила губи контрол над него, завърта се на пътното платно и навлиза в лентата за насрещно движение, където удря насрещно движещия се т.а „Даф“ с бургаска регистрация. Товарният автомобил е управляван от И.Л. на 40 години. В резултат на удара водачът на румънския автомобил Д.Д. е с разкъсно-контузна рана на главата. Прегледан е и е освободен. Взета му е кръвна проба за анализ.

Неговите спътници в колата М.Д., возещ се на предна дясна седалка е със счупени ребра и таз. Настанен е в МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота.

Возещият се на задната седалка К.Д. е с фрактура на таза. Настанен е в детска ортопедия в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота.

Водачът на товарния автомобил „Даф“ е тестван за употреба на алкохол с дрегер, който е отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram