Европейските корени на четири държави обединява проект

„Европейски корени“ е новият и втори международен проект, по който в продължение на две години от 2012 до 2014 г ще работят колектива и децата на ЦДГ „Теменуга“ . Казанлъшкото детско заведение е координатор в този проект. Казанлък домакинства първата работна среща, като в продължение на една седмица представители на партньорските страни Турция, Испания и Италия гостуваха на ОУ „Г. Кирков“, присъстваха на занимания на децата от „Теменуга“, сред които бе и отбелязването на Деня на семейството в четвърта група

При реализирането на проекта „Европейски корени“ екипът ще направи изследване на съществуващите в днешно време местни народни традиции изпълнявани през 4-те сезона на годината танци, песни, игри,традиционна храна, национални костюми в четирите европейски страни. Получените резултати ще бъдат база за издаване на DVD ръководство „Традициите – нашите общи европейски корени“, Сборник с кулинарни рецепти на страните участнички. Проекта ще приключи през 2014 с фолклорен фестивал на който ще се представят народни танци, песни и носии на страните –партньори в проекта.

Чрез участието си в проекта „Европейски корени“ искаме да разширим знанията и представите на нашите деца за различните стилове на живот, идеи и култури на техните връстници. Ние – учителите – искаме да разширим нашата гледна точка на преподаване, учене и управление на детската градина, към по добро и вярваме, че участието ни в този проект ще даде възможност на нашите деца да имат по-голямо уважение и толерантност към живота и хората в Европа и по целия свят, около тази идея се обединиха участниците в проекта на първата си среща в Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram