Д-р Красимир Пейчев поема управлението на Поликлиниката?

Предложение управлението на ДКЦ ”Поликлиника-Казанлък” ЕООД да бъде възложено на д-р Красимир Пейчев след спечелен от него конкурс, ще одобряват общинските съветници идния понеделник.

Средноаритметичната оценка на д-р Красимир Пейчев от представянето на програмата и събеседванетона конкурса е 5,38. Кандидатът се е класира на първо място за избор на управител на ДКЦ „Поликлиника-Казанлък“ ЕООД. Другият кандидат д-р Златина Нанева е получала 5,19.

Заявления за участие в конкурса през ноември са подали петима кандидати, става ясно от официалния сайт на общинския съвет. Това са д-р Динка ригорова, д-р Красимир Пейчев, д-р Златина Нанева, д-р Лазарин Няголов и д-р Емил Бастрев.
След проверка на постъпилите документи на кандидатите, комисията е констатирала, че
документите на д-р Бастрев не отговарят на изискванията посочени в Решение № 238/24.09.2020 г. на общинския съвет в Казанлък и не се допуска до участие в обявения конкурс.

Кандидатът д-р Лазарин Няголов не е бил допуснат до етапа „Събеседване“, тъй като не отговаря на условията по чл.8, ал.3 от Наредба № 9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

Ако местният парламент утвърди като избран след конкурс за управител на ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ ЕООД д-р Красимир Пейчев, ще трябва да възложи на кмета да сключи оговор за възлагане управлението на лечебно заведение за следващите три години, считано от 4 януари догодина.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram