ДРАГОМИР СТОЙНЕВ: ИСКАМЕ ИКОНОМИКА, НАСОЧЕНА КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ И ПРЕДПРИЕМАЧ, И УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДОХОДИТЕ

„Хората сами казват, че искат промяна, защото не можем да продължаваме да съществуваме по този начин. Искаме да има работеща икономика, която да не е базирана на европейски фондове и обществени поръчки, защото там се ражда най-голямата корупция. Затова имаме бедни общини и богати кметове“. Това заяви пред бтв Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в #Стара Загора. „Искаме икономика, насочена към българския производител и подкрепа на българския предприемач, към увеличаване на доходите. Да имаме общество, в което образованият, културният, интелигентният успява, а не този, който е посредствен, нахален и по-силен“, допълни той.

Драгомир Стойнев обясни, че президентът Радев не е подкрепил СЕТА, а става въпрос за една декларация. „Това споразумение вече трябва да се подкрепи на местно ниво и ние няма да го направим“, категоричен е той. Според него се дава голям превес на мултинационалните компании и те ще могат да съдят определени държави. „За слабите държави това не е предимство“, уточни Стойнев. Той подчерта, че в Канада се ядат ГМО храни, който са вредни. „Големите компании ще стъпят на нашия пазар и ще изместят българските производители. Ние трудно можем да се справим с тази продукция. Не искаме такива храни, а да стимулираме българското производство“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Стара Загора.

Имаме нужда от нови инвестиции в енергетиката

По темата „Белене“ Драгомир Стойнев подчерта, че България до момента е платила близо 3 млрд.лв., а тази година ще получим и двата реактора. „Нашите мощности остаряват, а само ние не инвестираме в енергетиката. Тази зима видяхме, че нямаме достатъчно мощности“, припомни той. Стойнев обясни, че има голяма бомба, която през 2016 г Министерството на околната среда и водите е проспало –  директивата за намаляване на емисиите. „Ако се приеме през април месец в ЕП, това означа след 4 години затваряне на целия енергиен комплекс „Мини Марица Изток“, обясни той. Според него това е енергийна и социална бомба. „Хората в Старозагорска област са изключителна притеснени“, допълни водачът на „БСП за България“.

По повод „Южен поток“ Стойнев припомни, че по този проект се е работело с пълна сила. „Не само, че тръбите бяха тук, а и корабите. Имаше разрешение за строеж във Варна. След падането на правителството на Орешарски и този проект умря“, допълни той. Според него трябва да започне разговор за големите неща, защото те остават.

„За следващото поколение не оставяме нищо. ГЕРБ не желаят никакви руски проекти. Не случайно и Бъчварова се хвали, че те са спрели трите енергийни проекта. Не случайно имаше и обвинение на г-н Лавров към правителството на ГЕРБ, защото те не отстояваха националните интереси, а чужди“, каза още Драгомир Стойнев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram