ДПС не отрича подкрепа за Галина Стоянова на изборите

От ДПС неофициално пристигна потвърждение на мълвата,  че Движението вероятно  ще подкрепи за втори мандат кмета Галина Стоянова. Податки за това маркира вчера Пресс тв, а реакцията  на Движението не закъсня

Под статия със заглавие „Лафка”: Мръсни танци на кметицата с ДПС?”, публикувана на сайта www.presstv.bg вчера /21 май/, депутатът от 42-то Народно събрание Шендоан Халит е коментирал: „Казанлък заслужава да стане първата-община модел на поливариантността на политическите взаимоотношения”.

Това очевидно е косвено потвърждение не само, че Стоянова води преговори с ДПС за подкрепа, но и разкрива дългогодишната й неафиширана връзка с бивши и настоящи депутати на Движението от Старозагорски регион, сред които е и Делян Пеевски, съдружник с Цветан Василев в „Бугартабак холдинг” в началото на 2013 г., когато в Казанлък масирано навлезе веригата на холдинга „Лафка”

Само преди дни лидерът на ДПС Лютви Местан взе категоричен курс към властта по места, вкарвайки в активния речник на съпартийците си фразата „поливариантност на политическото взаимодействие“.

ДПС  минава  в режим на „поливариантност на политическото взаимодействие“ за предстоящите местни избори. Това съобщи пред бТВ  Лютви Местан преди две седмици. Интензиваната  работа ще е насочена към 80-те общини, където движението би имало решаващо значение за избора на кмет, добави той.

Явно община Казанлък е включена в бройката.

 

„ДПС без да затваря диалога с левицата, казва, че като либерална партия, ще води разумен диалог с дясното. Това е стратегия за изграждане на реален центристки образ“, подчерта Местан. И посочи, че до момента работи добре с Бойко Борисов и ГЕРБ.

В казанлъшкия Общински съвет добрата спойка между ГЕРБ и ДПС  датира доста по-рано, видимо по това как съветниците от Движението дават вота си за предложения на Стоянова, дори когато са срещу интересите на техните избиратели. Подкрепиха увеличаването на данъците и таксите по селата. Подкрепиха и вдигането на таксите в детските градини. Сега се очаква да подкрепят и наема за мерите и пасищата от 1 на 7 лв. За което повишаване се свиква на 26 май извънредна сесия на местния парламент!

Коментарът на Шендоан показва, че не трябва да имаме съмнения в разчитането на поредната витиевата фраза на Местан :“поливариантност на политическото взаимодействие” с адрес Казанлък. Където само срещу 363 лева на месец работят 14 обекта на „Лафка”, спечелила търг за това през януари 2013 г., същият месец, когато кметицата прехвърля общинските  публични пари при неизяснени обстоятелства от Общинска банка в скандалната КТБ на Цветан Василев.

Размяната на жестове между Стоянова и тандемът Василев-Пеевски може би е периодичен, предстои поредната наесен, когато пак ще избираме кмет.

Медийна група „Вис виталис“

На снимката Шендоан Халит

1683

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram