До второ нареждане, без театър в Казанлък. За галерии и музеи – само с нужните документи

Масово културните институти в града на розите затварят или обмислят дейността си заради изискването за „зелени сертификати“ на посетителите, разпоредено с министерска заповед от 19 октомври. В музеи, галерии, театър и кино влизат единствено притежателите им.

От Художествена галерия – Казанлък обявиха, че за екипа на институцията става невъзможно да осъществи в пълнота дейността си в регулираното работно време: „Въпреки това, ние полагаме всички усилия да запазим достъпа ви до нашите изложби и постоянна експозиция в удобното за вас време и съобразно изискванията“.

Централната сграда на Галерията и филиалите – Къща музей „Ненко Балкански“ и Къща музей „Дечко Узунов“ могат да бъдат посетени по всяко време, но с предварителна заявка, подадена не по-късно от 12 часа преди планираното посещение.

До второ нареждане, се преустановяват всички посещения в експозицията на Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства – Казанлък, освен за тези посетители, които представят валидни изискуеми документи – зелен сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване или отрицателен ПСР и/или антигенен тест.

Същото важи и за Паметника на свободата на връх Шипка. Поради профилактика на съоръженията обаче, експозицията ще бъде затворена за посещения на 25 и 26 октомври /понеделник и вторник/, заявяват от НПМ „Шипка-Бузлуджа“.

От Общински театър ,,Любомир Кабакчиев“ са решили изобщо да не работят. До второ решение се преустановява дейността на казанлъшкия театър. Зрителите, които са закупили билети за предстоящи спектакли от билетната каса, намираща се в Културно-информационен център (ул.Искра № 4), могат да ги върнат и да получат обратно своите пари. Закупените билети пък ще важат без презаверяване за следващи спектакли.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram