Дневни температури над 15°

Днес времето над страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област – значителни. В източната половина на страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15°; там преваляванията ще са слаби и само на отделни места. В северозападните райони ще проникне студен въздух и максималните температури ще са около 6-7°. През нощта валежите ще продължат.

В планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, над 1800-2000 м – от сняг, в масивите в Западна България – значителни. В западните райони на Стара планина, където ще нахлуе студен въздух, валежите от сняг ще са над 1500 м. Ще духа бурен, по високите и открити части ураганен вятър от юг-югозапад, който през деня в северозападните райони ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Слаби превалявания от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще са 15° – 18°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram