Димитър Пашев, „Възраждане“, отговаря на въпросите от рубриката „Вис виталис пита“

На всяка партия/коалиция радиото предоставя по 5 минути ефирно време за предизборно студио – кратко интервю с кандидат за депутат, посочен от съответния предизборен щаб, който да отговори на следните 3 въпроса:

  1. Кое ще е новото и различното, което Вашата партия/коалиция ще се старае да прокарва в работата на новия Парламент?
  2. Кои са 3-те най-важни проблема на гражданите на община Казанлък, решенията на които Вашата партия/коалиция ще отстоява в Народното събрание?
  3. Вашата лична кауза за Казанлък?

Интервюто на Димитър Пашев може да чуете на 24.03.2021г. от 09.30ч и на 27.03. от 10.30 ч. по радио „Вис виталис“.

  1. Кое ще е новото и различното, което Вашата партия ще се старае да прокарва в работата на новия Парламент?

На първо място, народният представител от Възраждане ще отстоява българския националния интерес. България е доведена до неизгодна ситуация за българите, която може да бъде променена само от хора, взимащи решения с мисъл и в полза на българските граждани. Личности, които не са участвали в управлението на държавата ни в прехода през последните 30 г. и които по никакъв начин не са предавали народа ни. Хора, познати в региона и активни не само по време на предизборна кампания. За разлика от всички останали политически партии, ние не защитаваме българския национален интерес само на думи по време на избори. Ние от Възраждане участваме активно в обществено-политическия живот, като нашата организация бе в основата на протестите срещу правителството в града и областта. Организирахме също и подписка за иницииране на референдум за запазване на българския лев като национална валута и подписка против разрешителното за добив на злато в Сърнена Средна гора, което беше успешно спряно със съвместните усилия на граждани от 5-те засегнати общини. Инициативи, които не бяха подкрепени от други партии, наричащи себе си „патриоти“. Делата гледайте, а не думите!

  • 2. Кои са 3-те най-важни проблема на гражданите на община Казанлък, решенията на които Вашата партия ще отстоява в Народното събрание?
  • Основен проблем за общината е политическото вмешателство в публичната сфера и икономиката. Управляващите се възползват от лостовете и механизмите, които им предоставя властта, за да увеличават влиянието си във всички сфери на обществените взаимоотношения и да усвояват средства. Възраждане ще настоява за осигуряване на спокойствие и благоприятна среда за предприемачество, бизнес и работа. Представителите на Възраждане винаги са се стремили към диалогичност, експертност и прозрачност. Ние ще работим в тясно сътрудничество с всички граждани и експерти за разработване на съвместни програми за решаване на регионални и местни проблеми. За да се развива успешно общината, е необходимо да се изградят справедливи социални взаимоотношения, чрез които всички граждани да могат да участват в икономическите и обществените процеси без да бъдат потискани и мачкани, само защото не са от конкретна политическа партия. Категорично ще се борим за изкореняване на корупцията на всички равнища и прекратяване на практиката на политическа протекция при възлагането на обществени поръчки.
  • Втората основна цел, която си поставяме, е опазване на околната среда. Ще се борим за прекратяване на незаконната сеч и ще настояваме за засилен контрол върху дейността на дърводобивните компании. На територията на област Стара Загора и община Казанлък работят доста фирми, които изсичат необезпокоявано горите в Стара планина и Средна гора и са причинили огромни щети. Необходимо е да се направи обективна оценка на процента на обезлесяване и ако е необходимо да се въведе мораториум за забрана на промишления дърводобив в засегнатите общини. Друго важно нещо, за което също ще работим, е превенция на замърсяването на природата и премахване на нерегламентираните сметища.
  • Третият проблем, който изисква голяма воля и постоянство за постигане на дълготрайни положителни резултати, е увеличаването на броя на циганите, които не са интегрирани, не са образовани, не работят и живеят мизерно, а не както подобава на граждани на България и ЕС.През последните години се извършиха редица престъпления от най-общ характер от малцинствените групи и не се взеха никакви мерки от отговорните институции. Необходими са строги и адекватни мерки за прекратяване на възможностите за престъпни изяви на маргинализирните групи и устойчива държавна и местна политика, която да извади циганите от гетата, да ги образова и да им даде работа, да им даде възможност да живеят като пълноценни граждани на България, като им показва добрите примери на интеграция и ги поощрява в тяхното личностно и общностно развитие.
  • 3. Вашата лична кауза за Казанлък?

Моята лична кауза е град Казанлък да се превърне в културно-просветно средище, в което младите хора да имат възможност да живеят пълноценно и да се развиват според интересите си, подпомогнати от заобикалящата ги социална среда, която трябва да е справедлива и възпитателна. Казанлък трябва да дава възможност на подрастващите да се формират като силни и осъзнати личности, носители на критично мислене и гражданско и национално самосъзнание. За целта те трябва да живеят в прекрасен и чист град, който да заслужава в пълна сила името „Град на розите“, заобиколен от красива и незамърсена природа, със съхранено историческо наследство, развита просвета, култура и туризъм, с отлични възможности за създаване на семейство и отглеждане на деца.

Купувянето и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram