„Дива линейка“ ще помага на Спасителния център за диви животни в Стара Загора

Дивите пациенти на Спасителния център на „Зелени Балкани“ в Стара Загора вече имат своята „Дива линейка“. Средствата за превозното средство бяха събрани с дарения, съобщават от Спасителния център.

„Благодарение на това ние успяхме да покрием последните 10 000 лева от лизинга на нашата на пръв поглед съвсем обикновен автомобил. Обаче, вече е кола с мисия. Мисията да спасява диви животи, да транспортира вече излекуваните пациенти на Центъра до тяхното място за освобождаване, да снабдява с храна хилядите гладни гърла, преминаващи годишно през амбулаторията и бебешкия ни сектор, но също така, да помага при работа на терен!“, споделян от Центъра за диви животни в Стара Загора.

Благотворителната кампания е събрала дори повече от необходимите средства с над 7 хил. лв, като е взето решение те да се използват за закупуването на още един автомобил за целите на Центъра.

„В напрегнатите летни месеци, не рядко допирахме до личните си автомобили, тъй като една линейка – за какво по-напред!“, обясняват природозащитниците.

радио Стара загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram