Депутати на БСП с дарение за Центъра за спешна помощ в Стара Загора

Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и БСП-Стара Загора дариха на Центъра за спешна медицинска помощ средства за закупуване на защитни облекла.

Дарителският акт на социалистите е отклик на призива на Центъра за финансова подкрепа от страна на гражданите за закупуване на защитно облекло, медицински консумативи и предпазни пособия. Със средствата ще се закупят 25 защитни облекла за екипите.

„Необходимост в борбата срещу COVID – 19 и грижа за екипите при осъществяване на качествена спешна медицинска помощ за пациентите от област Стара Загора е поводът да се включим в акцията”, каза Гьоков в ЦСМП.

Социалистите благодариха на медицинския персонал, който е на първа линия в  създалата се пандемична обстановка и изразиха надежда, че общите усилия ще ограничат разпространението на заразата и обществото ще се справи с предизвикателството.

Двамата депутати участваха и в благотворителните акции на ПГ на „БСП за България”. Дариха средства за БАН и Института по микробиология за изследвания за антивирусен препарат и за закупуване на лаптопи на деца от бедни семейства. Стойнев и Гьоков участват активно в благотворителни инициативи, тяхната дарителска дейност се води от разбирането, че  социалната отговорност означава съпричастност към болките и проблемите на  хората не само по време на национални кампании.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram