Деко Григоров се оттегля от управата на волейболната централа, идват още промени напролет

Казанлъчанинът Деко Григоров сам депозира оставката си като член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол на свиканото в града на розите редовно общо събрание. Като мотив за оттеглянето си от ръководството на централата Григоров посочи ангажиментите си с волейболния клуб на Казанлък и бъдещите проекти, на които ще се посвети, за да популяризира още повече този спорт в града. Необходимостта от млади кадри във волейболната управа също е наклонило везните към решението на изпълнителния директор на ВК „Казанлък“ да се откаже от поста си в УС. Така клубът на Казанлък ще бъде представен в него единствено от президента Васил Аргиров.

На днешното заседание в камерната зала на ДК „Арсенал“ най-важните мъже в българския волейбол взеха и още значими решения за бъдещето на централата. Президентът на Българска федерация по волейбол Данчо Лазаров обяви, че упълномощава вицепрезидента Любо Ганев да ръководи управата й наравно с него до 13 март 2020 година, когато пък ще се проведе предстоящото изборно-отчетно Извънредно общо събрание, на което ще бъдат избирани нови членове на УС на БФВ и нов Председател на УС на федерацията.

На практика, това означава, че двамата ще съвместяват управлението на родната централа.

„Време е за обединение. С това слагаме точка на разделението. Ще покажем, че имаме воля за обединение в българския волейбол, коментира президентът Данчо Лазаров.

В събранието участваха представители на 103 волейболни клуба от 129, членове на БФВ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram