Две прокуратури спорят за депутата Борис Кърчев

Специализираната прокуратура и окръжната в Стара Загора потвърждават, че в сигналите, подадени от Пресс ТВ „се съдържат данни за извършени престъпления“ от депутата Борис Кърчев.

Прокуратурите към момента изясняват в чия компетентност е привличането му като обвиняем.

Основателното съмнение за престъпването на законите от казанлъшкия народен представител е по чл.255, чл.255а и чл. 348а от Наказателния кодекс, пише в прокурорските постановления.

Припомняме, че в серия разследвания екипът на Пресс ТВ разкри как като съдружник в „Би Би Си Кейбъл“ ООД и дружеството “КТВ“ Кърчев е укрил доходи на фирмите, за да избегне плащането на данъци, както и че през 2017г. е прехвърлил първата фирма на малоимотно лице срещу 300 лева.

В отделно разкритие на Пресс ТВ показахме как в периода 2013-2015г. Кърчев и съдружници в „Тракия Кабел“ ООД по незаконен начин са използвали трасе-обект на националната сигурност за пренос на тв сигнал за кабелна телевизия чрез проводник, прокаран от Стара Загора до селата Богомилово и Кирилово.

От Специализираната прокуратура са преценили, че престъпленията са извършени от Борис Кърчев преди той да стане депутат през март 2017г. и са изпратили постановление до Районната прокуратура в Стара Загора, която е компетентна да се произнесе.

От своя страна обвинението в Стара Загора е изпратило материалите по прокурорска преписка №3775/2018г. до Софийска градска прокуратура за преценка, тъй като към настоящия момент Кърчев се ползва с имунитет.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram