Две задгранични пътувания за танцовите двойки от КСТ „Роза“, коледен бал за финал на годината

С два златни медала от Русе, който бе домакин на Държавното първенство по спортни танци ІІ ранг, се завърна КСТ „Роза“ с треньори Петър и Ваня Радеви.

В клас 11 Е Радостин Николов и Десислава Каратопроклиева се представиха впечатляващо и заслужиха първото място в конкуренция на 7 танцови двойки на финала.

Калоян Бялков и Симона Семова очаквано станаха първи в своя клас 13 С. За тях годината беше много успешна, коментира в студиото на радио „Вис виталис“ треньорът на децата Петър Радев. Танцовата двойка е само на точка от влизане в по-горния майсторски клас В.

Третата двойка на клуба – Николай Ламбов – Габриела Инджова се класира четвърта в клас 9 Е. За тях това е трето участие в състезание. Те също имат своя потенциал, допълва треньорът на казанлъчани. 100 танцови двойки от цялата страна премериха сили в Русе в едно от последните големи състезания за годината.

Двойка на клуб „Киара – Н“ с треньори Николай Тенев и Антония Каярова стигна до второто място в клас D. Марко Георгиев и Гергана Миланова спечелиха за клуба си сребърни медали.

В началото на декември талантливите малки танцьори от Клуб „Роза“ ще стягат багажа си за Австрия, където ще гостуват на своите връстници от танцовата школа от гр. Грац „Летс денс“. От 7 до 9 декември казанлъчани ще участват и в открит международен турнир в словенския град Марибор.

Веднага след завръщането си от чужбина, състезателите на КСТ „Роза“ с треньори Петър и Ваня Радеви, ще се включат в последения кръг от Купа България в Бургас на 16-ти декември.

За клуба годината ще приключи с традиционния коледен бал, в който ще вземат участие всички танцови двойки – начинаещи и напреднали . Събитието, което е с благотворителна цел, е на 19 декември.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram