Да преминем към гражданско неподчинение заради чумата, призова кмет на чирпанско село /Видео/

На фона на стартиралите от днес повсеместни проверки на Българската агенция по безопасност на храните и изказвания за липса на непокорство в областта, кмет на старозагорско село призова съгражданите си към гражданско неподчинение за спасение на българското животновъдство.

„Искам да ви призова да не си колите животните, макар немаркирани и незаконно отглеждани в заден двор, те са ваша собственост. Моят апел и призив е за гражданско неподчинение, и да спрем унищожаването на този поминък“, казва в обръщение във Фейсбук кметът на чирпанското село Спасово Димо Нецов.

Унищожаването на този поминък ще обезвери хората, споменава по адрес на БАБХ Нецов. „Както сте тръгнали да ги убивате, можехте и да ги ваксинирате. Съмнявам се да има чума по свинете. В близост около Чирпан няма такова огнище“, казва още кметът и дава пример с миналогодишната истерия около чумата по дребния преживен добитък в странджанските села, довела до масово погубване на козите и овцете в десетки дворове.

Такава чума изобщо може и да не съществува, изтъква кметът на Спасово, който в петък свиква спешно събрание с покана за присъствие и на местните ловци.

Искам да ви призова да направите така, че този отразъл – животновъдството, да не бъде унищожен. Не унищожавайте българското село! При умишлени и пропагандни дейности от страна на БАБХ нека им бъде потърсена сметка, като на национални предатели, призова кметът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram