Даряват книги в кампания за пациентите на казанлъшката болница

Сдружение „Терапии асистирани с коне – Петя Караниколова“ започна кампания, чиято цел в навечерието на празниците е да бъдат зарадвани пациентите на детското отделение на казанлъшката болница. Началото се поставя днес, 20 ноември, обявен от ООН и ЮНЕСКО за „Световен ден на децата“. В кампанията, която ще продължи месец, ще се събират детски нови и запазени книжки.
„С настоящата кампания бихме искали да насърчим и онези от вас, които искат да дарят книга/и и заедно да зарадваме с увлекателни истории и всички останали пациенти от другите отделения в болницата, защото дългите дни на легло минават по-леко и неусетно, когато потънеш в света книгите“, казват от Сдружението.
Екипът му лично ще изработи подвижни рафтчета за съхранение, за да бъдат възможно най-достъпни всички книги за пациентите в отделенията на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

Може да дарите книги от всякакъв жанр, като единственото условие е те да бъдат грижливо запазени, за да радват следващите си читатели.

Кампанията носи името „За нещотърсачиТЕ“, защото първата книжка, която председателката на Сдружението Петя Караниколова ще дари й е любима и до днес – „Пипи дългото чорапче“ на шведската писателка Астрид Линдгрен.
Името на кампанията е избрано от цитата „Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите“, защото всеки от нас е нещотърсач, а често нещото – се крие именно в книгите!

За да дарите книга/и или да получите повече информация: тел. 0897635626 (Петя Караниколова) или в СТУДИО Mon Chéri Esthétique,на адрес ул. „Розова Долина“ 2 (089 4553280 – Мария Петкова).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram