„Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“ на ИННЕР УИЛ КЛУБ отново подпомага ин витро за казанлъчанки

Дамите от казанлъшкия Иннар Уил Клуб очакват в началото на март поредното ин витро бебе.

Новият живот ще се появи благодарение на помощта на членовете на клуба чрез кампанията „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“. Дамите само през миналата година подпомогнаха със събраните 5 700 лева четири семейства да имат своя рожба, зачената по метода ин витро.

Мартенското бебе ще е третото поред, очаква се следващото да се появи на бял свят през юни. С миналогодишните средства казанлъшко семейство мина успешно през процедурата и вече се радва на четиримесечни близначета – момиченце и момченце. В момента четвъртото семейство е в период на медицинската процедура по изкуствено оплождане.

По  идея на клубния президент 2016-2017 година, акушер-гинеколога д-р Мария Георгиева,  дамите от Иннар Уил Клуб осъществиха първото издание на кампанията „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“ през миналата година. Идеята идва за 15-тия  рожден ден на клуба, а  дамите поднасят най-ценния за едно семейство – подарък, появата нов живот.

 

 

 

 

 

Паричната помощ, събрана в кампанията на Иннар Уил Клуб „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“, е предназначена за семейства с репродуктивни проблеми, подкрепени вече веднъж по програмата на община Казанлък, но без резултат след ин витро манипулациите.

Вторият шанс дават дамите от казанлъшкия клуб, тъй като по общинската програма може да се кандидатства само един път. Миналата година от 10 кандидатствали семейства за общинска субсидия в три майките са успели да забременеят. Останалите 7 нямат право повече да кандидатстват, затова и дамите от клуба ги подкрепят.

Събраните от дарения средства, включително на благотворителната вечер през 2017 година – 5 700 лева са изразходвани по предназначение за четири семейства.

Клубът дарява приятелството си на семейството на Ани,  родена  през 2002 г. в деня  на  чартирането му. Тя е родена в ръцете на д-р Нихтянова. Ани  става кръщелница на Иннер Уил, Казанлък.  За нея още тогава се открива лична спестовна сметка. Празнува се  всеки неин рожден ден.

 

 

 

 

 

Инициативата „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“ набра неочаквана популярност. Идеята да бъдат привлечени повече дарители, за да бъдат помогнати повече бъдещи родители се реализира и през настоящата 2018г.

Благотворителна вечер „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“ за набиране на средства ще се проведе утре в ресторант „Зорница“. Миналата година тя бе посетена от повече от 90 човека, очаква се през тази те да бъдат двойно повече

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram