Гьоков: Няма да оставим без подкрепа най-уязвимите хора

Водачът на листата на Коалиция «БСП за България» в Стара Загора участва в срещата с Национално представителните организации на и за хората с увреждания

Водачът на листата на Коалиция «БСП за България» Георги Гьоков участва в срещата по тяхна покана с Национално представителните организации на и за хората с увреждания, на която бяха обсъдени проблемите на най-уязвимата група хора.

«В тази тежка ситуация – на здравна, икономическа, социалната и политическа криза, това са най-потърпевшите хора, затова и те се нуждаят от най-много грижи», заяви Георги Гьоков сред срещата. И допълни: «В тези тежки времена е най-важно как ще функционира социалната система, защото най-уязвимите хора, на които трябва да пазим достойнството, се чувстват незащитени. И единствено държавата може да ги защити. Затова от БСП предлагаме мерки в подкрепа на българите в рамките на първите 100 дни на бъдещото управление».

Гьоков припомни, че първите мерки са насочени в сферата на енергетиката. Предвижда се спешна целева подкрепа за семейства с ниски доходи, месечна субсидия от 200 киловатчаса до края на март за домакинства, които са затруднени да отопляват своите домове. Предлага се още да се намали ДДС от 20% на 9% върху доставката на ток, газ и парно за крайните потребители, за малки и средни фирми и семейства.

Освен, че предлагаме да се отвори държавният резерв и да се пуснат храни на пазара, за да се помогне на всички българи, които не се справят с тези цени, предлагаме и намаляване ставките на ДДС на 9% за основни храни, напр. хляб, месо, мляко, яйца и др. Безплатни лекарства за деца до 14 години. Централната власт заедно с местната да набележи мерки и да се осигурят пари още през ноември и декември от бюджета за поддръжка на социалният патронаж през зимата, за да се помогне на хората, да няма бедстващи българи.

Първостепенната ни задача е да гарантираме спокойни зимни месеци с разумни и работещи решения. Но за да се случи всичко това е необходимо да се доверите на Коалиция „БСП за България“ и на 14 ноември да гласувате с номер 33 в бюлетината за Парламентарните избори.

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram