Горещо и в понеделник

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Главно над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток, в Северозападна България – от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 28-29° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни, за София – около 30°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно по северното крайбрежие, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram