Гласуваме в 91 секции на община Казанлък, готови са и списъците

Предварителните избирателни списъци за провеждане на изборите за Народно събрание на 11 юли 2021 г. са публикувани за град Казанлък – по местата за гласуване за съответните избирателни секции, а за населените места от общината – в читалищата. Може да направите справка по електронен път, с въвеждане на ЕГН или адрес, за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за Народно събрание. Информацията е качена и на сайта на Общината.

Със заповед на Кмета на Община Казанлък № 770/17.05.2021 г. са образувани 91 избирателни секции на територията на общината, в т.ч секция в МБАЛ и 3 подвижни комисии, в които ще могат да гласуват хората с увреждания, болните и карантинираните лица.

В изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс и Решение на РИК Стара Загора в община Казанлък ще има 9 секции, които са с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: Коалиция „ГЕРБ-СДС“-232, Партия „Има такъв народ“- 158, Коалиция „БСП за България“-133, Партия „ДПС“-96, Коалиция „Демократична България – обединение“-91, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“-91.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram