Гимназистите тръпнат. Ще се завърнат ли в клас?

Нови мерки срещу разпространението на коронавируса ще бъдат въведени от утре. Какви са те, ще научим по-късно днес, когато от здравното министерство ще излязат с нареждания. На 12 ноември гимназистите би трябвало да се завърнат в клас, като това бе разпоредено със заповед от министър Костадин Ангелов. Повечето от учебните заведения в Казанлък обаче не бързат да напомнят на своите възпитаници за изтичането на срока. Както често се случва, новините идват в края на работния ден.

Все още няма консенсус дали гимназистите ще се върнат в класните стаи, каза по-рано проф. Ангелов. На среща с образователния министър, началниците на Регионалните управления на образованието в страната и директори на училища е постигната договорка, че всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в електронна среда, независимо от степента на образование.
До този момент в Старозагорска област няма подавани молби от директори за дистанционно обучение на класове или випуски. Учебните заведения са в готовност да приемат от утре обратно своите възпитаници, до второ нареждане. И да, вероятно маските ще стана задължителни в час. Тук думата имат директорите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram