Гепиха „Сузуки“ за гизме и го разкостиха след катастрофа

Трима апаши от павелбанското Турия откраднаха автомобил на 21 юли през нощта, но по време на тайната разходка до съседно село се удариха и натрошиха рядката кола.

Инцидентът станал между селата Дунавци и Долно Сахране, разказаха за Пресс ТВ запознати със случая.

26-годишен туриец, с излежана по-рано присъда за криминални деяния, и неговите двама апапи се прокраднали в селскостопански двор в селото на Чудомир и първо откраднали друг автомобил. Повозили се с него, но решили да опитат да се разходят и с друг. Така си набелязали „Сузуки“-то, модел „Geo“, паркирано в същата база. Колата е рядка за България и има по-скоро антикварна стойност, обясни пострадалият собственик Иван Дундов. Тя дори била без акумулатор и се наложило апашите да сложат батерията от първата кола. Подкарали „Geo“-то и се отправили на гизме в съседното село. По пътя обаче очевидно дали повече газ, последвала катастрофа.

Оцелелите от сблъсъка се „спасили“ някак и зарязали колата там. Шофьорът се спотайвал в храсталака.

Минути след катастрофата казанлъчанин преминавал с автомобила си оттам, спрял и подал сигнал на спешния телефон 112. Той разказа, че шофьорът на авариралото „Сузуки“ стоял в храстите. „Казвам му да излезе от храстите, че не сме полицаи. Той отговори, че няма проблем, че ще се оправи и избяга. Толкова коли минаха, но никой не спря, а телефонът ми не беше в мен, беше в колата ми  поне на 300-400 метра“, разказа Веселин Калчев.

Напишете съобщение…

След подаден сигнал в полицията на 24 юли за изчезнала кола, автомобилът е открит на мястото на катастрофата в отчайващо състояние. 26-годишният шофьор е задържан за 72-часа в РУ „Полиция“, Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram