Георги Кадиев няма да води листата на БСП в Стара Загора

Георги Кадиев няма да е водач на листата на „БСП за България“ от Старозагорския избирателен район за предстоящите парламентарни избори, стана ясно след решение на Изпълнителното бюро на левицата. Това потвърди самият той за Радио Стара Загора.

Припомняме, че като коалиционен партньор и лидер на гражданската платформа „Нормална държава“, Кадиев оглавяваше листата за Стара Загора при предишните избори за Народно събрание през юли.

Той призна, че се чувства демотивиран, „защото факта, че не съм водач е оценка за работата ми“, като изрази и своето разочарование заради несвършената работа около комплекса „Марица-изток“. Събеседникът акцентира:

Регионът е изключително интересен и благодатен за работа, защото видях лошо управление в общините. Видях индустриални зони, които са изоставени, пари които са откраднати. Видях лошо управление в „Марица-изток“. Видях незаинтересованост в местните управи на ГЕРБ, най-вече да спасява комплекса. Това даваше възможност за много действия, които да поправят тези грешки.“

Аз продължавам да бъда ангажиран, особено, отново казвам с комплекса „Марица-изток“, защото там са 100 000 работни места. Не бих искал региона да се превърне в призрачен след затварянето на комплекса“.

В момента предложението за водач на листата на социалистите е Георги Гьоков, но крайната дума има Националният съвет. Кадиев подчерта, че е важно не само кой е водач, но и кои са останалите имена в листата. Подредбата на листите на национално ниво предстои в следващите дни.

Конкуренцията е много голяма. И затова, според мен, коалиция „БСП за България“ вместо да се затваря – трябва да се отваря повече към леви формации, леви хора“, посъветва Георги Кадиев досегашните си партньори.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram