Георги Гьоков: БСП ще работи за цялостно законодателство, засягащо хората с увреждания

„БСП ще работи за цялостно законодателство по отношение на хората с увреждания, за да могат те да виждат и да усещат помощта на държавата”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Гьоков в предаването „Червена линия” на Радио „Фокус“.

„Трябва да започнем най-напред с реформата на ТЕЛК системата. Защото в момента хората остават с усещането, че там има огромна несправедливост”, посочи Гьоков. Той припомни за хилядите случаи на установени корупционни практики в тези ТЕЛК комисии, на несправедливо даване на по-високи проценти на неработоспособност“, посочи народният представител.

„Въобще в тази посока трябва да се тръгне – от ТЕЛК-овите решения, трябва да се стигне до създаването на единен регистър, който и сега го има, но го има само на книга и законодателно, а иначе на практика няма такъв регистър на хората с увреждания“, обясни Гьоков. Той бе категоричен, че ако не сега като опозиция, когато БСП управлява самостоятелно или в коалиция, ще се опита да реши тези проблеми.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram