В по-малки населени места на община Казанлък ще изпълняват дейности по екопроект

Стартира нов проект на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” с наименование „Екологична ориентация към общността” или накратко ЕКО, който ще продължи в рамките на година. Той е финансиран от Център за развитие на човешките ресурси по програма „Европейски корпус за солидарност” и е насочен към младежите в малките населени места около Казанлък, с които организацията работи в селата Средногорово, Дунавци и Копринка.

Дейностите в него целят повишаване на еко културата на млаидте хора чрез организиране на кампании за събиране на стар текстил, пластмасови капачки и рециклиране на пластмаси, с организиране на почиствания и активности, отразяващи опазването на околната среда като ъпсайклинг и повторно използване, организиране на представяне и беседи и работни ателиета за философията „нулев отпадък“ и други еко теми, като рециклиране на хартия и оползотворяване на пластмаса, методи за пестене и пречистване на вода, компостиране и др.

В дейностите за формиране на положително влияние върху екологичната култура на жителите на Община Казанлък ще бъдат обхванати потребителите, техните родители и персонала на дневните центрове за деца и пълнолетни лица с увреждания в гр. Казанлък, потребителите, персонала и роднините на Дома за стари хора номер 3 в Казанлък, защитено жилище „Оптима“ с. Дунавци и Народно читалище „Пробуда-1920” на с. Копринка и с. Средногорово. Всички те ще получат компостери, за да наблюдават процеса и те да бъдат използвани за в бъдеще.

В две малки населени места ще бъдат поставени метални сърца за пластмасови капачки за кампанията на организацията „Капачки за Казанлък“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram