В Общината бяха обсъдени СИК за предстоящите избори за НС

В заседателната зала на Община Казанлък кметът Галина Стоянова проведе консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите избори за ново Народно събрание на 26 март, 2017 г.

Според разпоредбите на Изборния кодекс, в тези консултации участват парламентарно представените в досегашното, 43-то Народно събрание и действащия ЕП партии и коалиции: ПП „ГЕРБ”, КП „БСП лява България“, ПП „ДПС“, КП „Реформаторски блок“, КП „Патриотичен фронт“, КП „България без цензура“, ПП „АТАКА“ и КП „АБВ”.

Със заповед на Кмета на община Казанлък № 148/02.02.2017 г. са образувани 87 избирателни секции на територията на общината. Съставите на СИК се определят според броя на избирателите, в изпълнение на разпоредбите на ИК и Решение на РИК в община Казанлък ще има 5 секции с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: ПП „ГЕРБ” – 289 души, КП „БСП лява България“ – 130, ПП „ДПС“ – 103, КП „Реформаторски блок“ – 76, КП „Патриотичен фронт“ – 58, КП „България без цензура“ – 48, ПП „АТАКА“ – 38 и КП „АБВ” – 38.

 

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram