Вятър понижава температурите

Днес сутринта в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще бъде с ниска слоеста облачност или мъгла. Преди обяд в северозападните райони, а до края на деня и в останалата част от страната ще духа умерен, временно силен и поривист вятър от запад-северозапад. С него дневните температури ще се понижават и към 14 часа, в повечето места, ще са между 3° и 8°, в София – около 3°. Облачността ще е променлива, след обяд – често значителна и на места ще превали слабо. През нощта ще продължи да нахлува студен въздух и на отделни места във високите котловинни полета в Югозападна България и в Предбалкана ще превали слаб сняг.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и ще бъде ветровито. Ще духа силен, след обяд и бурен вятър от запад-северозапад. На отделни места главно в западната половина от страната ще има валежи от сняг, под около 1200 – от дъжд, но до вечерта границата на снеговалежа ще се понижи значително. Ще застудява и максималната температура на 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около 0°.

Преди обяд по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд ще духа умерен и поривист вятър от запад-северозапад, с него видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram