Вълнуващо приключение на трима чудати приятели в кукления музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

Дата31.07.2021 г. (събота)

Час: 17:00 ч.

Място: Народно читалище „Искра – 1860“, ул. „Искра“ №1, гр. Казанлък;

Вход: свободен

Колко силно може да бъде приятелството? Как да следваш порива на своето сърце?

Трима чудати приключенци поемат на вълнуващо пътешествие, за да изследват непознати земи със странни и весели същества. Какво се случва с тях и какви предизвикателства имат по пътя си, ни разкриват вълшебните сцени от кукления музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“. Предстоящата среща на героите с децата от гр. Казанлък ще бъдат на 31 юли 2021 г. (събота) от 17:00 ч. в Народно читалище „Искра – 1860.

Как се създава декорът и музиката за куклен музикален спектакъл? След всяко представление децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на „Роден под щастлива звезда“. С музикалния свят децата ще се запознаят в ателието на Милена Великова – автор на музиката на „Роден под щастлива звезда“.

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първият от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Продължителността на представлението е 50 мин.

Продължителността на творческите ателиета е 40 мин.

            Кукленият спектакъл за деца с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ се реализира като част от проекта „Приключения с кораб“, с подкрепата на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“ и с партньорството на Фондация за изкуство и култура „Пространства“.

            Фондация “ПРОСТРАНСТВА” е създадена от група независими артисти, работещи в сферата на театъра, танца, фотографията и киноизкуството. Тяхната мисия е да утвърждават изкуството като важен фактор за позитивно развитие във всички сфери на социалния и културния живот на страната и да осъществяват дейности в тясно взаимодействие със сферите на образованието, науката и екологията. Организационният екип на Фондацията е с добър опит в управлението на разнородни по своето съдържание и мащаб проекти в областите на сценичните изкуства и изкуство в образованието.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram