„Възраждане“ – Казанлък: Блокирахме „Арсенал“

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов изненадващо се появи пред военния завод „Арсенал“ в Казанлък, подкрепен от своите съпартийци и симпатизанти.

Привърженици на местната структура от Казанлък и от региона излъчват на живо край товарния портал на казанлъшката оръжейница“. „Блокирахме Арсенал. НЕ на включването на България във войната. Елате да подкрепите каузата! Време ни е за Възраждане!“, гласят призивите в социалната мрежа под публикациите за импровизирания митинг на членовете на „Възраждане“.

По-рано депутатите от „Възраждане“ обявиха „гражданско неподчинение“ след приемането на проекторешението за помощ за Украйна. Костадинов коментира, че за тях това правителство не представлява българския национален интерес и прикани към повсеместни протести и гражданско неподчинение. Голям протест на „Възраждане“ ще се състои на 11 май от 18:00 ч. на площад „Народно събрание“.

„Решението, което беше взето, напълно делегитимира това Народно събрание като народно“, коментира Костадинов.

Ние не признаваме това правителство за легитимен представител на българския народ. За нас това правителство не представлява никого другиго, освен американското посолство, посочи лидерът на „Възраждане“.

„Организирайте се, навсякъде. В този момент има протести в цялата страна, те ще стават все повече“, съобщи в Казанлък Костадинов. От „Възраждане“ отново поискаха оставка на правителството и заявиха, че изборите ще бъдат спечелени от партията.

След митинга край завод „Арсенал“ протестът на „Възраждане“ се измести в центъра на Казанлък, като за около час движението бе блокирано.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram