Възможно е да обявят грипна ваканция и в старозагорско

По информация на PressTV е възможно още утре учениците от общините в старозагорска област да излязат в грипна ваканция, а 5 и 6 март да са неучебни дни. Очакваме потвърждение от РЗИ Стара Загора. Здравните експерти отчитат сериозно повишаване на заболеваемостта в старозагорско в седмицата до началото на март, както и случаи на положителни проби с грип тип Б, макар да не са достигнати епидемичните нива.

Грипният вирус тип Б и острото респираторно заболяване имат сходни симптоми. Започват с висока температура, хрема и кашлица, но грипът протича по тежко – с температура над 38 градуса, болки в мускулите и отпадналост.

В грипна ваканция са учениците от трите области – Бургас, Перник и Шумен, а в други седем е обявена частично. До края на седмицата няма да са в класните стаи учениците от общините Благоевград Варна, Трявна, Дряново, Своге, Костинброд, Ботевград, Правец, Елин Белин, Златица, Копривщица и в област София.

Във ваканция излязоха училищата в Балчик, Каварна и Генерал Тошево в добричко, както и силистренските общини Дулово и Ситово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram