Всички на училище от 15 септември

Училищата ще започнат присъствено. Това е нашето становище, посочи здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг, на който бяха представени новите здравни мерки.

Децата не са длъжни да плащат цената на това, че ние, възрастните, не искаме да се ваксинираме. Не можем да изключим варианта обаче, че няма да се стигне до дистанционно обучение в даден момент, обясни Стойчо Кацаров.

Брифингът започна с изказване на министър Стойчо Кацаров, който анонсира, че освен ограничителни мерки МЗ ще изпрати предложение и до финансовия министър Асен Василев за мерки за компенсиране на икономиката. Новите мерки ще бъдат в сила от 7 септември до 30 октомври 2021 г. Заповед с конкретни ограничения и условия ще бъде издадена в рамките на днешния ден.

При развитие на ситуацията ще се стигне до грипна ваканция, съгласувани са мерките и правилата, като се съобразяваме с МОН, поясни министър Кацаров.

Относно проверката на заболеваемостта в училищата – министърът смята, че това може да става само с щадящ вид тестове, МЗ ще допусне само това.

Източник: news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram