Времето: Предимно слънчево, почти без валежи

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, вятър от изток-североизток. Температурите в по-голямата част от страната още малко ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°, в Югозападна България до 32°.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в масивите от Централна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, по високите части – северозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Южното Черноморие в часовете преди обяд ще бъде предимно облачно, с превалявания. По-късно облачността там ще се разкъса и около обяд над цялото крайбрежие ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове отново ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Сутринта ще духа умерен северен, а по-късно през деня североизточен вятър. Максимални температури 26°-27°. Температурата на морската вода е 25° – 26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram