Времето днес

Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина – силен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, но ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°.

В планините ще е ветровито, ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, предимно средна и висока. Максимална температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието облачността ще е променлива, предимно средна и висока. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Времето днес

Днес ще e задържи облачно, със снеговалежи, по-значителни в Южна, а през нощта и в Североизточна България. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен.

Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9° – минус 11° в Северозападна България, до 2-3° в крайните югоизточни райони.

Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram