Времето днес

Днес от северозапад облачността ще се увеличава и до края на деня на много места в страната ще превали дъжд, в отделни райони с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в Източна България. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България – от югоизток. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 26° и 31°, в София около 26°.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 26° – 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram