Времето днес

Днес преди обяд облачността и над крайните източни и южни райони ще се разкъса и намалее. От запад ще започне ново заоблачаване, което до вечерта ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен, а на север от планините временно и силен вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 11° и 16°.

Над планините облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието преди обяд облачността временно ще намалее до предимно слънчево време, но привечер от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални температури ще бъдат 10°-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Времето днес

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. По-късно от северозапад облачността отново ще се увеличи, ще е предимно висока. Ще духа слаб юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат. Максималните ще са между 3° и 8°, в югоизточните райони и малко по-високи, в София – около 3°.

Над планините, след временно намаление на облачността, около и след обяд отново ще се заоблачи. Ще е без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Ще е умерен, по билата до силен. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличи. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 9° – 11°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram