Вокална група „Севтополис” при Читалище „Искра” се завърна от участие в VIІ Музикален фестивал на градската и шлагерна песен „Ех, любов, любов”

Вокална група „Севтополис“ при Читалище „Искра“ се завърна от участие в VIІ Музикален фестивал на градската и шлагерна песен „Ех, любов, любов“. Фестивалът се проведе в черноморския курорт Обзор, с него бе сложен края на активния туристически сезон.
Казанлъшките изпълнители, с художествен ръководител Дечко Бакоев, се представиха с 12 минутна програма, съгласно регламента на фестивала, която включваше песните: „Зорнице моя“ на Йосиф Цанков; хумористичната „Ах, бабите“ и „Отвори ми, навън е студено“ на Стефка Карапенева. Верни на старата градска песен, членовете на Вокалната група, са убедени, че тези текстове и мелодии им дават възможността да се докосват до нежната лирика, родена от минали емоции и предавайки ги със своето отлично изпълнение на публиката, те винаги се радват на много аплодисменти и почитатели. А техният ръководител Дечко Бакоев е категоричен, че Старата градска песен е част от българското културно наследство и наш дълг е да я пазим и да я популяризираме.
Във фестивала взеха участие 30 групи и индивидуални изпълнители от цялата страна, които показаха отново пред публиката, красотата на отминалото време. Организатор на музикалното събитие беше Народно читалище „Изгрев 1927“, Община Несебър и Кметство Обзор, под патронажа на кмета на Обзор Христо Янев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram