Виртуалният ден на отворените врати на Тракийски университет ориентира младежите в избора на бъдещето им

Виртуалният ден на отворените врати, който организира Тракийски университет – Стара Загора, се оказа добър ориентир за кандидат-студентите в избора на специалност и правилното подреждане на техните приоритети.

Това стана ясно след обратната връзка с тях, която се проведе в общия чат на онлайн-срещата и в социалните мрежи. Включиха се над 200 участници от цялата страна с различни въпроси, свързани с изпити, резултати, специалности, общежития. Някои от тях се интересуваха дали дипломите им ще бъдат признати в страни извън Европейския съюз, други бяха запознати със сътрудничеството на университета с чуждестранни университети, като този в Сеул, Южна Корея, трети проявиха интерес към широките възможности за обучение по програма Еразъм+.

Виртуалният ден премина с интересна програма, в която студенти разказваха и презентираха на своите бъдещи колеги за университета, града, студентските инициативи и им показаха в снимки едни от най-забавните мигове, които са имали заедно.

Част от програмата включваше и презентация на тема „Кариерно ориентиране“ относно избора на най-подходящата специалност. Доц. д-р Венета Узунова – консултант с дългогодишен опит в кариерното ориентиране насочи младежите в бъдещия избор по изключително увлекателен начин, а тяхната реакция беше повече от положителна. Част от коментарите бяха: „С малко плахост ще направя стъпки към висшето образование, но с голямо желание. Трябваше ми много време да разбера какво искам да уча и в какво съм най-добра и се радвам, че го разбрах. Макар и малко късно, аз сега виждам, че това ще е моят университет. Радвам се, че успях да бъда част от днешното представяне.“

Екипът на Тракийски университет – Стара Загора ще продължи периодично да организира подобни събития в интернет пространството, за да бъде полезен на младите хора, но това няма да изключи и присъствен ден на гости в университета.

Все още програмата за този ден е в процес на подготовка – очаква се, известен и обичан от старозагорци, изпълнител да посрещне с хитовете си гостите на Тракийски университет, а запознанството със специалностите, които предлагат факултетите да бъде отблизо и по най-достъпния и разбираем начин.

Събитието се планира за предпоследната седмица на месец май, съобразно противоепидемичните мерки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram