Вижте Куба в Музея на фотографията!

 

Куба през очите на фотографа д-р Росен Коларов представя тази вечер Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства.

Авторът на изложбата е роден на 10.06.1959 г. в София. Завършил е стоматология и е лицево-челюстен хирург. В момента е Началник отдел в Изпълнителна агенция „Медицински одит“, преподава в МУ, Варна и в Национална спортна академия „Васил Левски“, София. Автор и съавтор е на над 100 научни труда и е цитиран над 160 пъти.
Председател е на Управителния съвет на SOS Детски селища в България.
Фотографският му опит е повече от 35 години. Има участие в над 70 национални и международни фотографски изложби и е носител на над 30 награди, между които в Япония, САЩ, Македония, Сърбия и в други страни. Автор е на над 10 самостоятелни изложби, представяни в София и други градове на страната. Негови изложби са показвани във Франция, Полша и Австрия.
Има десетки публикации в нашия и международния печат. Негови снимки са притежание на музея за пресфотография в Осло и музея за изобразителни изкуства „А. С. Пушкин“ в Москва.
Многократно е участвал в журита на фотографски конкурси. Член е на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е носител на статуетката на Академията.

Изложбата ще бъде открита от 17:30 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram