Веско Радулов празнува 60-сет години сред почитатели във Варна

От днес до 9 септември Арт галерия „Папийон“ във Варна представя с трета по ред изложба казанлъшкия художник Веско Радулов.

Любимият автор на много почитатели на българската традиция и хубавата живопис ще отбележи с юбилейна експозиция от 24 платна своята шестдесетгодишнина, като сподели празничния ден с варненската публика.

Живописните платна на казанлъшкия майстор издават любовта му към българската природа, очарованието му от малките неща в селският бит, носталгията по може би отминали ценности и душевност, разкрити и подсилени чрез ярката изразност в изпълнените в класически стил натюрморти и пейзажи. Един красив свят, богат на много светлина, свежест и топлина, уютни кътчета, грижливо съхранени в спомените, примамващи и опияняващи, приканващи да не забравяме, увлечени в забързания ни  делник. В творбите му ще усетим трепетите на сърцето на пътешественик из задбалканските полета, ще усетим аромата на свежа лавандула, на зелена трева, на прясно окосено сено, застинала хармония на селския ден, жужене на пчели и песента на птици.

197

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram