Венелина Попова пред Генка Шикерова: Пеевски не е дарявал като физическо лице, а е сключвал сделки


Сред „надарените“ е и казанлъшката болница

Старозагорският журналист Венелина Попова стана обект на очерняща кампания от медиите на Делян Пеевски по повод нейно разследване, разкриващо, че депутатът от ДПС не е дарявал от свое име за борбата с К19.

Пеевски шумно рекламирана дарителска кампания. В нея той бе представен като щедър филантроп, дарил вече близо 5 млн. лева на болници в България. Попова обаче показа, че той не е дарявал като физическо лице и зададе публично въпроса за произхода на парите за тези дарения и дали те са направени според всички изисквания на закона.

Следите на даренията стигат до „Интръст“ ЕАД – акционерно дружество с едноличен собственик Делян Пеевски. То е дарило на няколко болници у нас. Те са търговски дружества и на практика е сключена сделка между дружеството на Пеевски и лечебните заведения.

„Сред болниците, получили дарение от името на депутата от ДПС, е и тази в Казанлък. Дарението е доставено в почивен ден, в отсъствието на управителя д-р Кети Манолова и е било прието от дежурен лекар, но без задължителните счетоводни документи, които липсваха в болницата и до момента на проверката“, твърди в разследването си Венелина Попова, публикувано в сайта „За истината“.

Попова бе гост в предаването „Алтернатива“ на Генка Шикерова:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram