Вариант 2 бе изтеглен на днешната матура по математика

Седмокласниците днес са на матура по математика. Изпитът е тест с общо 23 задачи. Той ще започне в 9 часа и ще продължи 150 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени до 80 минути допълнително, съобщи БНР. Вариант 2 бе изтеглен за днешната матура по математика. Над 60 000 седмокласници се явяват на днешния изпит.

Максимум до 10 ученици в изпитна зала като разстоянието между тях ще е не по-малко от метър и половина. Децата трябва да дойдат в училищата с маски. По желание ще могат да свалят по време на външното оценяване. На влизане в учебните заведения ще им бъде измервана температурата и ще бъдат приканени да дезинфекцират ръцете си.

Да се явят на изпитите, за седмокласниците е задължително, а резултатите от тези изпити са балообразуващи при кандидатстване в гимназиите и се вписват и в свидетелството за основно образование.

Учениците от училища в област Стара Загора може да проверят индивидуалните си писмени работи от 1-ви до 2-ри юли 2020 г., за времето от 9:30 до 12:30 ч. и от 13,30 до 17,00 ч. в ППМГ“Гео Милев“, гр. Стара Загора, ул. „Августа Траяна“ 44 .

Резултатите от външното оценяване по математика, както и от това по български език и литература, което бе в понеделник, ще станат ясни до 29 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram