Ваня Соколова повежда с капитанската лента жените на ВК „Казанлък“

Спортно-техническото ръководство на „Казанлък“ реши  играещият помощник треньор Ваня Соколова отново да бъде капитан на представителния женски отбор. За втори път опитната 42-годишна посрещачка остава на този отговорен пост и ще носи капитанската лента във всички мачове до края на това първенството на женската Национална волейболна лига на България, както и в турнира за националната купа на страната.
В миналия сезон Соколова отново поведе отбора, веднага след като Мария Тодорова – Мани напусна, още пред края на миналогодишното първенство. Тогава 28-годишната посрещачката си тръгна изненадващо и се наложи именно Ваня Соколова да запълва празнината, оставена в тима.
Ваня ще бъде активен капитан, когато е на терена като действаща състезателка. В останалото време, когато не е на игрището, ще я замества Кристина Тотева.
Както е известно, Соколова влиза в игра само в най-важните моменти от мачовете, за да помогне с богатия си опит и класа на младите и по-неопитните в отбора.  Волейзвездата е универсален състезател и може да играе почти на всеки пост. Освен с представителния женски тим, тя работи активно и в девическата школа. Преди да дойде в Казанлък, Ваня бе активна състезателка в първенството на Кипър, където тя играеше с успех в „Папа Джон’с Пица – Аполон“ от Лимасол.
В такава атмосфера, часове преди третата домакинска среща на волейболистките на ”Казанлък”, момичетата, обнадеждени с опитното присъствие на терена в лицето на Ваня Соколова, се готвят сериозно за предстоящото дерби срещу шампионките от ”Левски”, от третия шампионатен кръг на женския елит.

Мачът е от 18:00 часа часа в спортна зала ”Багира” и ще бъде предаван онлайн в клубния сайт –  www.kazanlakvolley.com.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram