Вандали потрошиха двора на Дневния център за деца с увреждания

Лоши хора са вандалствали за пореден път късно снощи в двора на Дневния център за деца с увреждания „Работилница за мечти“ в Казанлък, съобщават от институцията.

Центърът се намира на улица „Петьо Ганин“41 , в близост до квартал „Кармен“. В резултата на вандалщината е поруган и потрошен малък параклис в двора на Центъра, кошчета за смети къта за игра. Нанесени са щети върху дървената част на оградата. Сутринта екипът на Дневния център намира потресаваща гледка.От запасите на камерите в Дневния център ясно се вижда, че потрошилите параклиса са две момчета от ромски произход, на възраст около 12-15 години. Потрошеният параклис е дарение от благодарни родители на дете, което години наред е част от потребителите в Дневния център.

Снощното посегателство върху имущество в двора на Дневния център, който се намира в близост до квартал „Кармен“ е поредното: нееднократно играещи ромски деца посягат върху люлки, катерушки или просто вандалстват и разхвърлят отпадъци в двора на Центъра, който е и част от двора на детска градина. Там снощи също са изтърбушвани и чупени кошчета за смет.

Наскоро при подобни деяния бе повреден и специалният външен асансьор, който се ползва от потребителите в Дневния център. Материалните щети от снощното вилнеене в двора на “Работилница за мечти“ не са големи, но емоционалните са, тъй като този параклис бе дарен на децата тук с особена емоция, заяви Веска Мараджиева, директор на ДЦДУ .

Екипът на „Работилницата“ е обезпокоен, тъй като подобни посегателства в двора и върху имущество на ДЦДУ все повече зачестяват, като вандалите стават все по-нагли. При опит преди ден жена от съседен блок да снима посегателствата върху имуществото в двора, е заплашвана от роми малко по-късно.

За снощното поругаване на параклиса и неговото практическо унищожаване е подаден сигнал на 112. Полиция посети мястото на инцидента и се запозна със записите на камерите. Надеждата на екипа на ДЦДУ е извършителите на вандалщината са бъдат открити бързо и наказани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram