Бюджет 2017, без увеличение на данъци

Не се увеличават данъците за граждани в проекта за Бюджет за 2017-та година. Това заяви в мотивите си пред общинския съвет кметът Галина Стоянова. Тази година Бюджетът е по-голям и с по-големи възможности . Общата рамка на бюджета е: 46 924 945 лв. Основна цел на Бюджет 2017 е запазване и подобряване на финансовата стабилност на община Казанлък.
Бюджет 2017 е балансиран при направен анализ на очакваните приходи за 2017 г. и разчет на разходите, съгласно приоритетите, заложени в програмата за управление и стратегическия план за развитие на общината.

Основни политики: Местните приходи от 17 милиона, насочваме средства за дофинансиране и подпомагане на дейностите в сферата на: Образованието, здравеопазването, детското хранене, пътуването, културата и други социални дейности. През 2016-та година, общината е успяла да разплати всички просрочени задължения на детските градини. Като местна политика е дофинансирането със 110 хиляди лева на детските ясли. Предвидени са ремонти на социалния патронаж в Казанлък. В Детска млечна кухня е предвидено 10% увеличаване на заплатите на администрацията, повишаване качеството на хранене. За фонд „ Инвитро“ средствата се увеличават двойно. Остава намалението за пътуване на ученици и пенсионери. Завишават се средствата за заплати на културните институти, на детския комплекс.
Инвестиционната програма, разпределя средствата за инвестиции в инфраструктура равностойно за Казанлък и населените места. В инвестиционната програма са включени цялостна подмяна на тротоарите и на осветлението, подмяната му с ЛЕД, осветителни тела. Ще бъдат дофинансирани и дейностите по Чистота. Вижте мотивите за бюджета, представени от кмета Галина Стоянова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram