Български лекар направи дарение за Исторически музей „Искра“

Казанлъшкият музей „Искра“ съобщи за направено дарение от етнографски материали. Колекцията е събирана от д-р Димитър Минков от Троян и съдържа дараци за вълна и коноп, корита, чекръци, ракли, инструменти за обработка на дърво. Експонатите ще бъдат представени в изложба тази есен, посочват от музей „Искра“.
Д-р Димитър Минков е лекар по образование и професия. Професионалните му интереси са в областта на минимално инвазивната хирургия, остеопорозата, биомеханиката, 3Д биопринтирането и органните чипове.
През 2007 година е приет за член в Съюз на българските художници, в секция „Живопис“. Творческите му търсения са в областта на асемблажа, колажа, скрап-скулптурата смесената техника и фотографията.
Първоначално започва да използва етнографски предмети в асемблажите, които прави. Последно етнографски обекти използва в цикъла „Хора и ангели“, който е представен в галерия „Париж“ – София през 2010 година.
Романите на Арчибалд Кронин „Приключения в два свята“ и „Цитаделата“ изиграват важна роля при избора му на професия и на професионалния му път.
Неслучайно неговата колекция продължава своите „приключения в два свята“ – в Предбалкана и Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram